eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A börtönből irányítanak a szerb maffiavezérek

Tavaly egy év alatt 700 mobiltelefont találtak és koboztak el a belgrádi központi börtönnek abban a részlegében, amelyben a maffiavezérek és a politikai elítéltek töltik büntetésüket. A belgrádi sajtó szerint néhány cellában a kiszolgálás olyan, mint az első osztályú szállodákban.

A belgrádi maffia egyik elítélt tagja a közelmúltban olyan videofelvételt küldött ki a börtönből, amelyen ő maga látható, mobiltelefonnal a kezében. Nyílt titok, hogy a szerb maffiavezérek telefonjaik segítségével a börtönből irányítják az üzletet, feleségeik bármikor meglátogathatják őket, és alkoholt is vihetnek be.

Az is kiderült, hogy a börtönőrök és a személyzet 500 euró ellenében csempészik be a készülékeket a belgrádi központi börtönbe. A Zoran Djindjics néhai szerb kormányfő meggyilkolásáért, illetve a merénylet megszervezéséért 40 évre ítélt Milorad Ulemek elsőosztályú kiszolgálásban részesül, a szállodai szolgálnak fel neki cellájában. A Zemun-klán vezetője a milosevicsi rezsimben a különleges vörössapkás alakulatok irányítója volt.

Néhány nappal ezelőtt az is nyilvánosságra került, hogy a szóban forgó egykori csendőrparancsnokot két millió euró ellenében egy bűnöző csoport fegyveres akció keretében szándékozott kiszabadítani a börtönből, de a szerb rendőrség időben értesült a dologról ahhoz, hogy időben megakadályozza az akciót.

Maga az a tény, hogy csak tavaly 700 mobiltelefont koboztak el a belgrádi központi börtönben, szóra késztette az intézmény igazgatóságát is. Bejelentették ugyanis, hogy kiszűrik a gyanúsítható személyeket. A személyzet tagjai egyébként akár aprópénzzel is megvesztegethetőek, hiszen többségük alig 300 eurós, azaz kevesebb, mint 70 ezer forintos havi fizetést kap.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×