eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Négyszáz millió dollárt fordíthatnak kampánycélokra a republikánusok

Akár a 400 millió dollárt is elérheti a választások napjáig az az összeg, amelyet az amerikai Republikánus Párt idén kampánycélokra el tud költeni - jelentette be a várható republikánus elnökjelölt kampánymenedzsere csütörtökön.

John McCainnek bőséges forrás áll majd rendelkezésére ahhoz, hogy felvegye a versenyt az általános kampány idején a demokrata párti elnökjelöltség várományosával, Barack Obamával, aki az előválasztások során rekordot döntött az adománygyűjtés terén.

Rick Davis kampánymenedzser elmondta: a republikánus arizonai szenátor az előválasztások alatt, várható jelöltségének bebiztosításáig mintegy 90 millió dollárt költött. A július hónapot több mint 100 millió dollárral kezdhette meg, kisebb részben saját adománygyűjtésének, nagyobb részben pedig a Republikánus Párt erőfeszítéseinek köszönhetően.

McCain a korábbi hónapokhoz képest sikeresebb volt az adománygyűjtésben júniusban, amikor saját maga 22 millió dollárral tudta gazdagítani költségvetését.

Davis szerint a nyár végéig legalább további 95 millió dollárnyi támogatás folyhat be a várható elnökjelölt számára, aki szeptemberben, hivatalos jelöltté válása után még 84 millió dollárnyi szövetségi támogatást is kap, amelyből a november 4-re kitűzött választások napjáig gazdálkodhat.

Obama a két nagy párt várható jelöltjei közül 30 éve az első, aki az általános választási kampány idejére elutasította a szövetségi finanszírozás rendszerét, illetve az azzal járó költekezési limitet, arra számítva, hogy az állami támogatásból nyújtott 84 millió dollárnál sokkal több pénzt tud majd önerőből összegyűjteni.

A demokrata párti kampánystáb még nem nyilatkozott saját júniusi adománygyűjtési mérlegéről. Bill Burton szóvivő azonban elmondta: nincsenek meglepve McCain múlt havi eredményei miatt, tekintettel arra, hogy a befolyt támogatás "nagy része washingtoni lobbistáktól származik".

A két rivális nemcsak saját forrásból tud kampányolni: mindkét politikust segítik külső, elvileg függetlennek számító csoportok.

A fontosabb ingadozó államokban például egy veterán szervezet McCain iraki álláspontjának védelmében indított televíziós hirdetést néhány napja, a legnagyobb amerikai szakszervezet pedig a republikánus várományost bíráló klippel próbálja Obamát segíteni.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×