eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hollywood: úgy tűnik, elmarad a színészsztrájk

Elfogadta a producerek ajánlatát a kisebbik hollywoodi színészszakszervezet, az AFTRA. A keményvonalas SAG, amelynek egyik szószólója Jack Nicholson, azonban nem támogatja a megállapodást.

Megegyezett a producerekkel az Amerikai Televíziós és Rádiós Színészek Szervezete (AFTRA) Hollywoodban, és ezzel aláásta a nagyobbik színészszakszervezet, a keményebben fellépő Screen Actors Guild (SAG) törekvéseit egy számukra kedvezőbb megállapodás kiharcolására.

A SAG a 70 ezer tagot számláló AFTRA által kötött megállapodás leszavazására szólította föl azt a 40 ezer tagot, akik mind a két szervezetnek a tagjai. Az AFTRA közlése szerint tagjainak 62 százaléka szavazott a megállapodásra.

A SAG vezetői azzal érveltek, a megállapodás elutasítása növelte volna annak az esélyét, hogy még kedvezőbb feltételeket csikarjanak ki a SAG 120 ezer tagja számára is. Az AFTRA azonban úgy véli, hogy a legjobb megállapodást kötötték, méghozzá sztrájk nélkül. Magasabb alapfizetéseket harcoltak ki, és az egyéb, például az online bevételekből is nagyobb arányban részesülnek a színészek.

A megkötött megállapodás főbb pontjai megegyeznek a producerek által múlt hétfőn a SAG elé terjesztett "utolsó ajánlat" tartalmával. A SAG akkor sztrájkkal fenyegetőzött.

A SAG követeléseinek fő szószólója Jack Nicholson, Ben Stiller, Sean Penn és Viggo Mortensen. Õk magasabb fizetést szeretnének, és a forgatókönyvírókhoz hasonlóan a DVD- és internetes eladások bevételeiből való nagyobb részesedést követelnek.

A másik oldalon áll többek közt Tom Hanks, Kevin Spacey, Alec Baldwin és Sally Field is. A két csoport közt George Clooney próbált egyeztetni.

A munkáltató oldal most azt mondja, befejezte a tárgyalásokat a SAG-gal, és felszólította a szervezetet, hogy írja alá a megállapodást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×