eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fizettek, hogy föltámassza a halottakat

Többszázezer forintnak megfelelő összeget fizettek egy orosz csalónak, aki azt ígérte: föltámasztja a halottakat. Még a beszláni tragádia áldozatainak szülei is így szerették volna visszakapni gyermeküket.

Csalásért ítélte el hétfőn azt a férfit egy moszkvai bíróság, aki azt ígérte: némi fizetségért föltámasztja a halottakat. Grigorij Grabovojnak 11 évet kell börtönben töltenie.

2003-ban valaki 39500 rubelt, azaz közel 250 ezer forintot fizetett neki, hogy segítsen haldokló szülein, egy nő pedig 118 ezer rubelt (740 ezer forint) adott neki, hogy föltámassza két halott fiát.

Még a 2004-es beszláni iskolatragédia több áldozatának szülei is fizettek neki, hogy föltámassza gyermeküket. Több mint 300 gyermek halt meg Grabovoj kontár, hozzá nem értő operációi következtében.

Mégis, követőinek tucatjait várták az ítéletet Moszkva egy külvárosában, a bíróság épülete előtt. Az ítélet ellenére öreg támogatóinak nagyrésze továbbra is hisz a csalónak.

Ügyvédje szerint az eljárás nem volt korrekt, és Grigorij Grabovoj spekuláció áldozata.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×