eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Chilében van az áldozatai szívébe benzint fecskendező náci orvos?

Azt állítja a még élő náci háborús bűnösök felkutatásával foglalkozó Simon Wiesenthal Intézet, hogy rábukkant az egyik legkeresettebb náci, Doktor Halál nyomára. Aribert Heim naplót vezetett az ausztriai Mauthausen koncentrációs táborában meggyilkolt áldozatainak szenvedéséről.

Azt állítja a még élő háborús bűnös nácik után kutató Simon Wiesenthal Intézet, bizonyítékai vannak arra, hogy Aribert Heim, azaz Doktor Halál Chilében, Patagóniában bujkál, ahol a lánya is lakik. Az intézet máris képviselőket küldött a régióba, hogy utánajárjanak a dolognak.

Heim áldozatait különös kegyetlenséggel gyilkolta meg. A holokauszt-túlélők szerint altatás nélkül végzett operációkat és amputált, hogy tanulmányozza, páciensei mennyire bírják a fájdalmat. Egyik kedvenc eljárása volt, hogy vizet, benzint vagy mérget fecskendezett áldozatai szívébe.

Doktor Halál naplót vezetett az operációkról - mondja Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Intézet jeruzsálemi irodájának vezetője -, a meggyilkolt áldozatok tagjait pedig dekorációnak használta.

Efraim Zuroff azt is közölte: a napokban két forrásból is olyan információkat kaptak, amelyek alapján állítható, hogy Aribert Heim Chilében tartózkodik.

Aki elvezet Doktor Halálhoz, annak 315 ezer euró, azaz több mint 73 millió forint ütheti a markát.

A háború után az amerikai csapatoknak nem sikerült elkapni Aribert Heimet. 1962-ig Baden-Badenben praktizált, ekkor azonban megsejtette, hogy eljárás készül ellene, így elmenekült az NSZK-ból. A Simon Wiesenthal Intézet azt álíltja, Doktor Halál még él, és 94 éves lesz.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×