eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Kínzó táborokban erőszakoskodnak Mugabe katonái

Fiatal lányokat erőszakoltak meg és bántalmaztak Robert Mugabe zimbabwei diktátor katonái. Az áldozatok közül rengetegen teherbe estek.

Több tucatnyi fiatal lány esett teherbe, miután megerőszakolták őket Robert Mugabe zimbabwei diktátor milíciájának tagjai a Mudzi városához közeli kínzó táborokban - állítják emberi jogi aktivisták.

A szervezetnek nincsenek pontos adatai, de azt közölték, hatalmas arányban emelkedett a várandós fiatal lányok száma a nemi erőszakok következtében. Az áldozatok közül többet is HIV-vírussal fertőztek meg.

"Ezek a lányok a Mugabe-rezsim csendes áldozatai, sokan közülük soha nem épülnek fel" - mondta az egyik segélyszervezet munkatársa.

A Hararétól 160 kilométerre lévő Mudzi városát Robert Mugabe milíciái teljesen meg akarják tisztítani az ellenzéki Demokratikus Változásokért Mozgalom (MDC) embereitől, kegyetlenkedéseiket kínzó táborokban követik el.

Közben Dennis Wilder, az amerikai nemzetbiztonsági tanács ázsiai ügyekkel megbízott tagja a Japánban rendezendő G8-csúcstalálkozó előtt arról beszélt, hogy a találkozón várhatóan élesen elítélik majd Robert Mugabe zimbabwei elnököt, amiért a széles körű nemzetközi tiltakozás ellenére ellenjelölt nélkül is részt vett az elnökválasztás második fordulójában.

Morgan Tsvangirai, a zimbabwei ellenzék vezére fölényesen megnyerte az elnökválasztás március 29-én megrendezett első fordulóját. A voksolás folytatását az ellenzék azonban már bojkottálta, mert a Mugabe-ellenes erőket súlyos atrocitások érték, híveik közül több tucatnyian gyilkosság áldozatai lettek, és országszerte legalább 200 ezer ember tűnt el a tevékenységük következtében.

Robert Mugabe pénteken közölte: nem hajlandó párbeszédet folytatni az ellenzéki erőkkel, ha azok nem ismerik el elnökségét.

Az Európai Unió azt indítványozta, hogy Zimbabwében mielőbb rendezzenek újabb, de immár szabad, demokratikus és átlátható választásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×