eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Cipőt kell húzni a rendőrkutyák lábára

A rendőrkutyáknak cipellőt kell viselniük, ha muzulmán épületeket kutatnak át, az iszlám vallás ugyanis tisztátalan állatnak tartja az ebeket.

A Brit Rendőrfőnökök Szövetsége (Acpo) által megfogalmazott irányelvek szerint figyelemmel kell a vallási érzékenységre, amikor kutyákat alkalmaznak kábítószer vagy robbanószer után kutatva.

Az irányelvek kimondják, hogy muzulmán épületekben csak kivételes esetekben lehet alkalmazni nyomkövető kutyákat. Ha az ebeket mégis bevetik, az állatoknak gumitalpú cipellőt kell viselniük. Eddig csak robbanás helyszínén kellett a kutyáknak cipellőt viselni, hogy megvédjék talpukat.

Az iszlám vallás ugyanis tisztátalan állatnak tartja a kutyákat, így a muzulmánoknak kerülniük kell az ebekkel való érintkezést.

A probléma múlt héten derült ki, és egy panasz miatt a tayside-i rendőrség bocsánatkérésre kényszerült, miután egy akcióban egy kutyával mentek be egy muszlim épületbe.

Az egyik nagy-britanniai imám, Ibrahim Mogra szerint ugyanakkor az intézkedés szükségtelen, mert az iszlám vallás csak a kutyák nyálát tekinti tisztátalannak. "Ha a biztonsági intézkedések megkívánják, hogy egy kutya bemenjen egy épületbe, akkor ezt meg kell tenni" - tette hozzá a vallási vezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×