eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Betancourt: "Szörnyen szenvedtem"

Megnyugtatták egészségi állapota felől az orvosok Ingrid Betancourt-t, akit több vizsgálatnak vetettek alá Franciaországban, miután több mint hat év után kiszabadult egy kolumbiai gerillaszervezet fogságából.

"Elhalmoztak jó hírekkel az orvosok" - mondta a francia-kolumbiai kettős állampolgár politikusnő. "Mindezek az évek alatt egy sor dolog miatt aggódtam. És most: a teljes boldogság" - tette hozzá.

Miután szerdán Kolumbiában visszanyerte szabadságát, Betancourt pénteken Franciaországba érkezett, és szombaton hat órán át vizsgálták a Párizs melletti Val-de-Grace katonai kórházban.

A 46 éves asszonyt meglepetésként érte, hogy a dzsungelben töltött hat évet és négy hónapot egészségkárosodás nélkül vészelte át. "De a lélek segít a testnek kitartani" - mondta.

Kiszabadulását követően arról számolt be, hogy a fogságban többféle betegségben is szenvedett, és hogy a gerillák kegyetlenkedtek vele.

"Szörnyen szenvedtem" - emelte ki, majd hozzátette, hogy egyik fogvatartója, akit Enrique panancsnoknak nevezett, különös kegyetlenséggel bánt vele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×