eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Ha vadregényes romantikára vágyik, irány a Bajkál szíve!

A világ legmélyebb tava, magában foglalja a Föld édesvízkészletének egyötödét, és nemrégiben a hét orosz csoda egyikének választották - ez a Bajkál-tó, amelyet Szibéria gyöngyének is neveznek.

A "Bajkál szíve" a tó legnagyobb szigete, a Irkutszktól 300 kilométerre keletre fekvő Olhon-sziget, amelyet sűrű erdők, végtelennek tűnő sztyeppék és homokos dombok borítanak.

Nem élnek itt sokan, a sziget másfélezer főnyi - főleg az őslakos burjátokból álló - lakossága halászatból, állattenyésztésből él. Egyikük, Vjacseszlav Nenyov lovakkal foglalkozik.

"Néha nagyon magányos itt az élet, de a lovak az életem részévé váltak. Számtalanszor estem már le róluk, néha meg is harapnak; ilyenek nálunk a mindennapok" - mondta a férfi.

A különleges környezet és a helyiek mondái, legendái az ideérkezőket is megbűvölik. Erik Butakov egykor közgazdász volt, ma már kalandor, aki keresztül-kasul bejárta a 70 kilométer hosszú és 25 kilométer széles szigetet, megtanulta a szokásokat is.

A területen vannak helyek, amelyeknek az ott lakók különös spirituális erőt tulajdonítanak, s hogy kívánságaik teljesüljenek, szalagokat, ékszereket, érméket hagynak ott. "Minden utazó, aki erre jár, kéri a lelkeket, hogy tegyék könnyűvé az útját, adjon nekik erőt, teljesítse a legszebb vágyaikat" - magyarázta Erik Butakov.

Egyre többen látogatnak el a szigetre, amely hosszú időn át szinte teljesen ismeretlen volt a turisták körében. A hely azonban nem azoknak való, akik az ötcsillagos szállodák kényeztető szolgáltatásaira vágynak: a vadregényes tájon a legtöbbeknek csak sátor jut, az infrastruktúra ugyanis meglehetősen szegényes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×