eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ex-képviselő segítette halálba a magányos, de egészséges asszonyt

Segített öngyilkosságot végrehajtani egy idős és magányos, de egészséges asszonynak egy volt hamburgi képviselő. Robert Krusch az eutanázia legalizálásáért küzd. Az ügy kapcsán megszólalt az egészségügyi miniszter és a Német Gyógyszerszövetség elnöke is, akik elítélték a képviselő cselekedetét.

Roger Krusch, egykori hamburgi városi képviselő bejelentette: ő mondta el egy 79 éves idős hölgynek, Bettina Schardtnak, hogyan keverhet halálos koktélt magának nyugtatókból és más gyógyszerekből.

Az eutanázia mellett kampányoló politikus kilenc órás videót készített az egyedül élő hölggyel lefolytatott beszélgetéseiből. Az interjúalany nem volt beteg, és állítása szerint nem is szenvedett.

Az eutanázia kérdése érzékeny téma Németországban. Itthon gyilkosságnak számít, ha segítünk valakinek meghalni. A német ex-politikus azonban elkerülheti az eljárást, mivel nem ő keverte a koktélt.

Amit Roger Krusch tett, az olyan hátborzongató propaganda, aminek semmi köze nincs a politikához - mondta Ulla Schmidt német egészségügyi miniszter.

A Német Gyógyszerészszövetség elnöke, Joerg-Dietrich Hoppe is elítélte Kruscht, aki korábban tervezett egy olyan gépet, ami segít beadni a halálos injekciót. Undorító, ahogy ez a cinikus alak kihasználta egy öreg hölgy magányosságát - tette hozzá.

Az eset több tartományi kormányt is arra ösztönzött, hogy új szabályozás vezessen be. Eszerint három év börtön járhat azért, ha valaki akármilyen segítséget nyújt egy öngyilkosság végrehajtásához.

Európában egyébként csak Hollandiában, Belgiumban és Luxemburgban legális az eutanázia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×