eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Leselejtezett rendőrautókkal támadhatnak a terroristák

Interneten vásárolt, leselejtezett rendőrségi és mentőautókkal hajthatnak végre terrorista támadást Nagy-Britanniában - figyelmeztetnek rendőri vezetők.

A rendőrségi vezetők szervezete sürgős intézkedésre szólította fel a kormány, megakadályozandó, hogy az Al-Kaida akcióit másoló terroristák az Irakban és Izraelben már alkalmazott technikát használják a szigetországban is.

Évente leselejtezett rendőr-, mentő és tűzoltóautók tucatjai találnak gazdára az interneten, és nincs kizárva, hogy a terroristák is hozzá jutnak ilyen módon a járművekhez. Már meg is kérték az eBay üzemeltetőit, hogy állítsák le a rendőrségi felszerelés és egyenruhák árusítását. Õk azonban azt válaszolták: a törvény erre nem kötelezi őket, csak az önszabályozás jöhet szóba.

A Joint terrorizmuselemző központ a rendőrség vezetőinek is elküldte jelentését, amelyben hangsúlyozza: Izraelben már 2002 óta használnak ellopott mentőket a merénylők. Februárban pedig egy iraki öngyilkos merénylő készült terroristaakcióra egy bombákkal megrakott mentőautóval. A férfi megpróbált áttörni egy ellenőrzőpontot, de amikor a rendőrök tüzet nyitottak, a jármű felrobbant.

Stewe Watts, a hampshire-i rendőrség egyik vezető tisztségviselője vezeti azt a nemzeti biztonsági bizottságot, amelyik javaslatokat tesz arra vonatkozóan, hogyan is lehetne fellépni a terrorizmus fenyegetésével szemben. Õt az a joghézag aggasztja, ami mindezt lehetővé teszi.

Az eBay-nek amúgy nincsenek könnyű napjai. A BBC honlapja szerint épp most ítélte őket 40 millió euró megfizetésére egy francia bíróság, mivel nem akadályozták meg egy luxuscikkeket, főleg ruhát és parfümöt gyártó cég termékei hamisítványainak adás-vételét.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×