eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sophia Loren imával segíti a nápolyi szeméthegyek felszámolását

A gyermekkorát Nápolyban töltő Sophia Loren imára kulcsolt kézzel kéri a sajtón keresztül a nápolyiakat, hogy vessenek véget annak a borzalomnak, amelyet a mindent elborító szeméthegyek siralmas látványa okoz.

Könnyekre fakasztja Sophia Lorent a Nápolyban és környékén hegyekben álló szemét a színésznő pénteken megjelent nyilatkozata szerint.

"Kezemet imára kulcsolva kérlelem Önöket, sokszorozzák meg erejüket, és vessenek véget ennek a szörnyűségnek" - üzente a nápolyiaknak az olasz filmdíva Genfből a La Repubblica című olasz lapnak nyilatkozva.

Az Oscar-díjas színésznő - aki gyerekkorában évekig a Nápoly tőszomszédságában lévő Pozzuoliban lakott, majd szülei a II. világháború idején a kis Sophiával együtt beköltöztek a dél-olasz városba - az interjúban azt mondta, fáj a szíve, hogy ezt kell látnia.

A 73 éves díva ma Svájc és az Egyesült Államok közt osztja meg idejét, de, mint mondta, nagyon kedves emlékeket őriz Pozzuoliról és Nápolyról.

A várost és környékét december óta valósággal elborítja a szemét, mert a szemetesek nem tudják hova kiüríteni a konténereket: a város környékén az összes szeméttelep megtelt, de a nápolyiak elutasították újabb szemétlerakók kialakítását, mondván, azok túl közel lennének a lakóhelyükhöz.

A nápolyi szemétválság egyik oka, hogy a helyi maffia, a Camorra busás ellenszolgáltatás fejében nagy mennyiségű szemetet, benne mérgező hulladékot szállít Nápolyba az ország északi részéből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×