eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Obama segít Clinton kampányadósságának törlesztésében

Segítséget nyújt egykori riválisának Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt leendő elnökjelöltje abban, hogy Hillary Clinton törleszteni tudja az előválasztási kampány során felgyülemlett több mint 20 millió dolláros adósságát.

Obama a Clinton kampányát támogató adományozókkal tartott csütörtöki találkozóján 2300 dolláros csekket töltött ki az egykori first lady számára - az amerikai szövetségi törvények értelmében ennél nagyobb összegű adományt nem adhat - és ugyanerre kérte saját támogatóit is - közölték demokrata párti tisztségviselők a zárt ajtók mögött tartott megbeszélés után.

Clinton támogatóiban mindeddig csalódást keltett, hogy Obama nem nyújtott nagyobb segítséget egykori riválisának az adósság törlesztéséhez, jóllehet az afro-amerikai szenátor arra számít, hogy Clinton hívei az ő elnökválasztási kampányát is adományokkal segítik majd.

A nyilvánosság kizárásával tartott találkozón Clinton is megjelent. A két politikus heves küzdelmet folytatott egymással a Demokrata Párt elnökjelöltségéért az előválasztások során, most azonban a párton belüli egységet szeretnék hangsúlyozni.

Ennek jegyében pénteken a New Hampshire szövetségi állambeli Unityben (stílusosan az Egység nevű városban) az előválasztások óta először együtt lépnek a nyilvánosság elé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×