eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hódít a nyelvtanulás a szigetországban

Megkétszereződött Nagy-Britanniában azon általános iskolák száma, ahol idegen nyelvet oktatnak - derül ki egy most publikált kutatásból.

Francia, spanyol és német - ezek azok a nyelvek, amelyeket a brit általános iskolákban tanítanak, és mint kiderült: egyre több óraszámban, és egyre több oktatási intézmény.

A legnépszerűbb a francia, ami az idegen nyelvet oktató iskolák 89 százalékánál szerepel a tanrendben. Második a spanyol, amit az iskolák 23 százaléka tanít, a németet pedig 9 százalékuk oktatja. Elenyésző számú általános iskolában tanulhatnak a brit kisdiákok olaszt, kínait, japánt, vagy éppen urdut.

A brit kormány üdvözölte annak a kutatásnak az eredményét, ami rávilágított: 2002 óta megduplázódott azon általános iskolák száma, ahol a gyerekeknek lehetőségül van idegen nyelvet tanulniuk. Jim Knight oktatási miniszter szerint 2010-re minden általános iskola tanrendében szerepelni fog az idegennyelv-oktatás - ennek érdekében több ezer tanárt képeznek tovább.

Szakértők szerint a korai nyelvtanulás megalapozhatja a gyerekekben a nyelvek szeretetét, és arra motiválhatja őket, hogy 14 éves koruk után is tanuljanak idegen nyelvet.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×