eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Repülés előtt is isznak a pilóták

Nagyjából évente ötven pilóta fogyaszt alkoholt Indiában repülés előtt - közölte az újdelhi civil repülési hatóság. Pedig aki iszik, az akár a repülési engedélyét is elveszítheti. A közelmúltban például töröltek egy járatot, mivel a pilóta alkoholt fogyasztott a "bevetés" előtt.

India büszkélkedhet az egyik leggyorsabban bővülő légiközlekedéssel, évente több tucat új légitársaság lép be a konkurenciaharcba. Összesen 4500-5000 pilóta repül az országban, és 2500 körül van azok száma, akik kiképzésben vesznek részt.

Az Általános Civil Repülési Igazgatóság (DGCA) szabályozása szerint a repülés előtti 12 órában tilos alkoholt fogyasztani. Mégis, számos pilóta rendszeresen fogyaszt alkoholt repülés előtt - mondta Kanu Gohain, a DGCA vezető hivatalnoka.

Hozzátette: az előírások igen szigorúak az alkoholfogyasztással kapcsolatban. Egy pilótát például három hónapra is eltilthatnak a repüléstől, és ha ismételten megszegi a szabályozást, akár a repülési engedélyét is bevonhatják.

A közelmúltban töröltek egy járatot, amelyik Újdelhiből repült volna a kelet-indiai Patna városába, mivel a legénységen elvégzett teszt kimutatta, hogy a pilóta alkoholt ivott nem sokkal korábban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×