eur:
401.04
usd:
366.76
bux:
0
2024. október 11. péntek Brigitta

Obamának Bill Clinton kell

Boldog lenne, ha Bill Clinton részt venne a kampányában - jelentette ki Barack Obama, a Demokrata Párt immár egyértelmű elnökjelöltje. Az illinoisi szenátor annak ellenére szeretné az egykori elnököt megnyerni magának, hogy Bill Clinton többet ártott, mint használt a feleségének is az eddigi párharcban.

"Bill Clintont hihetetlenül tehetséges politikusnak tartom, örömmel üdvözölném a kampányom résztvevőjeként" - mondta Barack Obama újságíróknak. Az illinoisi szenátornak, aki éppen a volt elnök felesége elől szerzi meg az augusztusi konvención a Demokrata Párt elnökjelöltségét, meggyőződése, hogy képes lenne együttműködni az egykori elnökkel.

Pedig még a párton belül is sokan vélik úgy, hogy Bill Clinton többet ártott, mint használt a feleségének az eddigi kampány során bizonyos kijelentéseivel. Sokan ízléstelennek tartották például azt, amikor a januári, dél-karolinai előválasztás után Obama győzelmét Jesse Jackson tiszteletes húsz évvel korábbi (később sikertelen) próbálkozásaihoz.

Azt is rossz néven vették tőle, hogy az egyik philadelphiai rádióállomásnak adott interjúban, amikor szemére vetették ezt, azt fejtegette: Obama "a faji kártyát játszotta ki" ellene.

Miután az illinoisi szenátor megszerezte a konvención szükséges többséget, 2118 delegátus támogatását, Hillary Clinton támogatói azt szeretnék elérni, hogy Obama egykori riválisát válassza alelnök-jelöltnek, és vegye be a további kampányba a volt first lady legjobb embereit is.

"Vannak nagyon erős és befolyásos erőink, és ha Obama kész bevetni őket, Clintonék minden tőlük telhetőt megtesznek majd a győzelméért - és reményeink szerint el is érik ezt a célt" - hangsúlyozta Leon Panetta, aki Bill Clinton elnöksége idején a Fehér Ház kabinetfőnöke volt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita rock and roll volt
Bejelentés vállalkozóknak: jön a Demján Sándor-program

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Terjedelmes interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.

Kiss J. László az Arénában: patthelyzet Ausztriában, akár előre hozott választás is jöhet

Az Osztrák Szabadságpárt és az Osztrák Néppárt többséget szerezne, és a programokat is könnyen össze lehetne fésülni, mégis valószínűbb, hogy a választáson vesztesek alkothatnak többpárti koalíciót – mondta Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Özönlenek az orosz katonák Kurszkba, újabb offenzívát indíthat Kijev – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Özönlenek az orosz katonák Kurszkba, újabb offenzívát indíthat Kijev – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Kijev augusztusban indított nagyszabású hadműveletet az oroszországi Kurszk területe ellen, Moszkva mostanra jelentős erősítéseket telepített át a területre – írja az Ukrajinszka Pravda. Nem kizárt, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen – idézi Andrej Kolesznyik orosz parlamenti képviselőt az MK.ru. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 11. 07:04
×
×
×
×