eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Átszabják a Duna deltáját

Fejlesztené a dunai teherszállítást az osztrák kormány. A tájékoztatás szerint 2007-ben mintegy 80 millió tonna árut szállítottak az európai vízi úton, ebből 12 millió tonnát az osztrák szakaszon vittek.

Manfred Seitz, az osztrák víziút társaság igazgatója a romániai Constanzában rendezett dunai konferencián azt mondta: a megnövekedett forgalom miatt 4 millió tonna kaviccsal megerősítik a medret, a vízszint emelése érdekében pedig 100 méterre szűkítik a folyamszélességet. A projekt kivitelezése 210 millió euróba kerül, amelyből 40 milliót Brüsszel fedez.

Ezzel az eljárással az év 300 napjára biztosítani lehet a 2,5 méteres merülési mélységet, a parti védművek helyreállításával pedig javulna a dunai ártér vízellátása. A projekt várhatóan 2015-re készülne el.

Környezetvédők tiltakoznak a tervek ellen, mert szerintük a beavatkozás beláthatatlan következményekkel járna a folyó számára.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×