eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

King Kong is elégett a hatalmas tűzben

Továbbra sem sikerült teljes egészében megfékezni a vasárnap kitört tüzet a hollywoodi stúdiókban. Az anyagi kár több millió dollárra tehető. Több tűzoltó szenvedett könnyebb sérüléseket, a stúdiókat látogató turisták közül senki nem sérült meg - közölték a Universal illetékesei.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet a 162 hektáros területen, az azonban már bizonyos, hogy az anyagi kár több millió dollárra tehető. Több tűzoltó szenvedett könnyebb sérüléseket, a stúdiókat látogató turisták közül azonban senki nem sérült meg - közölték a Universal illetékesei.

Megsemmisült a lángokban többek között a Vissza a jövőbe híres tere, benne a toronyórával, amely a főhős, Michael J. Fox időutazásán eszköze volt. Elpusztult egy mechanikusan mozgatott King Kong-makett, és több londoni és New York-i utcadíszlet.

Ugyancsak a tűz martaléka lett Clint Eastwood legutóbbi filmjének, az Elcserélt gyereknek (Changeling) forgatási színe. Súlyos károk keletkeztek a Universal archívumában is: mintegy 40-50 ezer videó, és filmtekercs égett el, szerencsére mindegyikről készült korábban másolat.

Ez volt 1990 óta már a második tűzvész a Universal stúdiókban. A 18 évvel ezelőtti ügyben bebizonyosodott egy biztonsági őr bűnössége, akit négy évi börtönre ítéltek gyújtogatás címén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×