eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Irán továbbra sem tárgyal

Irán továbbra sem tárgyal urándúsítási programjának felfüggesztéséről - közölte a perzsa állam külügyi szóvivője.

Golam Hoszein Elham azelőtt beszélt erről, hogy hétfon Teheránba érkezik az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Javier Solana egy új, átfogó együttműködési ajánlatról tárgyal majd, cserében az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja, az Egyesült Államok, Oroszország, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína, valamint Németország ismét az urándúsítás leállítását kérik Teherántól.

A nemzetközi közösség attól tart, hogy Irán nukleáris fegyver előállítására törekszik, Irán viszont azt állítja: csupán atomerőmuűvek működtetéséhez megfelelő anyagot kíván előállítani.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa eddig háromszor büntette szankciókkal Teheránt, amiért a felszólítások ellenére folytatta urándúsító tevékenységét.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×