eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Véres rokon: hat családtagját végezte ki a "szerb Rambo"

Egy Horvátországból visszatért férfi néhány perc alatt hat embert ölt meg Bosznia nyugati részén. Az áldozatok közeli rokonai voltak. Rendőrségi információk és az áldozatok nevei alapján egy szerb családi leszámolásról van szó. A gyilkos pszichiátriai kezelés alatt állt Horvátországban, mert súlyosan megviselte a délszláv háború.

Egy Horvátországból hazaköltöző 45 éves szerb férfi néhány perc alatt hat embert ölt meg Bosznia nyugati részén. Rendőrségi információk, és az áldozatok nevei alapján egy szerb családi leszámolásról van szó.

A szülőfalujába visszaköltöző férfi a délszláv testvérháború idején települt át Horvátországba. Vitába keveredett rokonságával, és a nézeteltérés tragikusan végződött. Közeli rokonának házában, illetve annak szomszédságában három személyt lőtt le, majd a ház előtt parkoló busz három utasával végzett, valamint életveszélyesen megsebesítette a sofőrt.

A hat áldozat közül öt közeli rokona volt, egyedül a buszsofőrrel nem volt vérségi kapcsolatban. A szörnyű tett elkövetéséhez mindössze 15 lövedéket használt.

Zágrábi értesülések szerint a gyilkos már többször állt pszichiátriai kezelés alatt Horvátországban; a délszláv háború utóhatásáról lehet szó. A hatszoros gyilkosság után a férfi a közelben parkoló gépkocsikra kezdett lövöldözni, ám a rendőrség gyorsan a helyszínre érkezett és őrizetbe vette.

Hanganyag: Nagy Nándor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×