eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyesítené a világvallásokat a volt miniszterelnök

Lemondása után a volt brit miniszterelnök több millió fontot keresett, de azt állítja: hite sok nehéz pillanaton segítette már át, és a vallás sokkal fontosabb, mint a pénz.

Ötmillió font az emlékiratokból és másik ötmillió banki tanácsadásból - Tony Blairnek egy nagyobb vagyonra sikerült szert tennie, miután tavaly júniusban tíz év után lemondott brit kormányfői posztjáról. A pénzről azonban azt állítja a munkáspárti politikus, hogy annál van fontosabb dolog is az életben: a vallás.

Életem hátralevő részét a világ vallásainak egyesítésére akarom szentelni - jelentette ki Tony Blair, aki New York-ban saját vallási alapítványt hoz létre, amely hat világvallás próbál egy platformra hozni: a keresztényt, a zsidót, az iszlámot, a buddhistát, a hindut és a szikh-et.

Az alapítványt egykori miniszterelnöki segédje, Ruth Turner fogja vezetni. A szervezet első valódi célja az lesz, hogy a felsorolt vallások képviselőit összehozza a malária elleni küzdelemben. Tony Blair szerint fantasztikus lenne, ha a vallások együtt tennének a kór terjedése ellen.

A volt miniszterelnök saját bevallása szerint már lemondása előtt tervezgette az alapítvány létrehozását, amellyel az a célja, hogy a különböző vallások között nagyobb megértés jöjjön létre, és a világvallások egyesítésével fontos globális ügyekben érjenek el eredményeket.

A volt kormányfő hivatali ideje alatt kerülte a vallás kérdését, mert nem akarta, hogy "bolondnak nézzék". A Time magazin interjújában elmondta: a vallás sokszor adott neki erőt és bátorságot az ország vezetésének nehéz időszakaiban, valamint a népszerűtlen döntések meghozatalában.

Spirituális értékek nélkül üresség jelentkezik, amit nem lehet anyagi javakkal és pénzzel feltölteni - vallja Tony Blair, aki lemondása után nem sokkal tért át a romai katolikus hitre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×