eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A terroristák álma: atomtámadás Washington ellen

Washington elpusztítva: a Capitolium romjaiból fekete füst száll fel, a Fehér Ház porig rombolva, megszámlálhatatlanul sok halott - az al-Kaida reményei szerint így néz majd ki az Egyesült Államok fővárosa, ha atombombára tesz szert a szervezet.

A számítógéppel készített kép egy szélsőséges iszlám honlapon jelent meg, és a porig rombolt Washingtont ábrázolja. A terroristák ezzel arra akarták felhívni a világ figyelmét, hogy ez fog történni, ha atombomba kerül a kezeik közé, és azzal támadást hajtanak végre Washingtonban.

Az ijesztő kép akkor került nyilvánosságra, amikor az FBI arra figyelmeztetett: az al-Kaida május 25-én egy 39 perces videóüzenetet tett közzé, amelyben a harcosait arra ösztönzi, hogy tömegpusztító fegyvereket használjanak a Nyugat megtámadásához.

Elemzők szerint a most közzétett kép - amelyhez videó is - társul gondos munkára vall: a "Nukleáris Jihád - a végső terror" címet viselő "alkotásban" grafikák, zenék, valamint a különböző vezetők és csoportok klipjei láthatók.

Az elpusztított Washington-képhez egy rejtélyes üzenet is tartozik: "A következő csapás Amerika szívében. Mikor? Mikor? Mikor? És hogyan?"

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×