eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dél-Korea cáfolta a Kim Dzsong Il haláláról szóló híreket

A dél-koreai kormány cáfolta csütörtökön azokat a híreszteléseket, amelyek szerint meghalt Kim Dzsong Il észak-koreai vezető.

A szöuli tőzsdén csütörtök reggel kaptak lábra olyan pletykák, hogy a "szeretett vezér" elhunyt. A dél-koreai országegyesítési minisztérium szóvivője azonban alaptalannak nevezte ezeket a híreszteléseket.

A KCNA észak-koreai hírügynökség csütörtöki jelentése szerint Kim Dzsong Il Hamhung kikötővárosban tartózkodik, ahol felkeres egy textilgyárat.

A 66 éves kommunista vezető szívelégtelenségben és cukorbajban szenved. Egészségi állapotának romlásáról időről időre felröppenek hírek, de az utóbbi időben állítólag egészségesebb életmódot folytat, így abbahagyta az ivást, visszavett a húsfogyasztásból, és leszokott a dohányzásról.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×