eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Még mindig megközelíthetetlen Mianmar egy része

Tíz nappal a ciklon után továbbra is vannak megközelítetlen területek Mianmarban. A hivatalos tájékoztatás szerint a katasztrófában 28 ezer 500-an haltak meg és 34 ezer embert eltűntként tartanak nyilván, de diplomaták szerint a százezret is elérheti a halálos áldozatok száma.

Vasárnap némileg gyorsult a segélyszállítmányok érkezésének üteme, de azok mennyisége korántsem elegendő. A külföldi szervezetek folyamatosan utánpótlási és adminisztratív nehézségekkel küszködnek.

Az Európai Bizottság humanitárius ügyi és fejlesztéspolitikai biztosa kedden Brüsszelbe hívta az unió fejlesztésügyi minisztereit, hogy megvitassák a Mianmarban kialakult humanitárius helyzetet.

Louis Michel közölte: a tanácskozás után Rangunba utazik, hogy a mianmari hatóságokkal is egyeztessen a nemzetközi segítség koordinálásáról.

Louis Michel előzőleg csütörtökön bejelentette, hogy az unió 2 millió eurót különített el a katasztrófa áldozatai számára, de ez az összeg a 30 millió eurót is elérheti, amint a hatóságok lehetővé teszik a humanitárius segély eljuttatását a károsultakhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×