eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Megfojtotta és megcsonkította lányát, mert beleszeretett egy katonába

Megölte apja azt az iraki lányt, aki beleszeretett egy, az országban harcoló brit katonába. A becsületbeli gyilkosságok nagyon elterjedtek a megszállt Irakban.

A 17 éves Rand Abdel-Qader egyetlen bűne az volt, hogy beleszeretett egy brit katonába. Az angol sajtó által csak Paulnak nevezett közlegény 6 hónapja érkezett az iraki Bászrába, ahol többek között önkéntesként segélyek szétosztásában vett részt.

A helyi egyetemen angolt tanuló muszlim lány és a 22 éves katona éppen egy segélyosztás alkalmával találkozott egymással, és hamarosan egymásba szerettek. A lány bemutatta a fiút egy barátjának, aki figyelmeztette: muszlim családja soha nem fogja elfogadni, hogy egy keresztényhez menjen férjhez, aki ráadásul egy brit katona. Rand azonban nem vett tudomást a figyelmeztetésről, és tovább álmodozott a közös életről a brit katonával.

Az apa azonban rájött a titkos kapcsolatra, és megfojtotta a lányát, majd megcsonkította a testét. Abdel-Qader Alit letartóztatta a rendőrség, de 2 óra múlva szabadon engedték. A rendőrség szerint Alinak jó kormánykapcsolatai vannak, és nem sokat tudnak tenni a becsületbeli gyilkosságokkal kapcsolatban. Becslések szerint a brit hadsereg által ellenőrzött Bászrában 47 ilyen típusú bűncselekmény történt tavaly.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×