eur:
389.63
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csapatokat követelnek az amerikaiak

Intenzív diplomáciai kampányt indított a NATO-országoknál az Egyesült Államok. Washington azt akarja elérni, hogy szövetségesei újabb csapatokat küldjenek Afganisztánba.

Sean McCormack amerikai külügyi szóvivő bejelentette: Condoleezza Rice a jövő héten Londonba utazik.

Az amerikai diplomácia vezetője még a NATO-tagországok védelmi minisztereinek csütörtöki vilniusi nem hivatalos találkozója előtt át akarja tekinteni az afganisztáni helyzetet David Miliband külügymniszterrel és Gordon Brown kormányfővel.

Nem sokkal korábban Robert Gates amerikai védelmi miniszter levélben kért csapatokat és felszereléseket az észak-atlanti szövetség tagállamaitól.

Néhány napja Stephen Harper kanadai miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy kivonják csapataikat a dél-afganisztáni Kandahár tartományból, ha a szövetségesek nem küldenek erősítést.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×