eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A pápa szerint most is sokan szenvednek mártíromságot hitük miatt

XVI. Benedek pápa szerdai úrangyala imájában elítélte, hogy napjainkban is számos keresztény - egyházi és világi személy - szenved mártíromságot a hite miatt.

"Ma sem ritka, hogy a világ különböző részeiből érkeznek hozzánk értesülések misszionáriusokról, papokról, püspökökről, apácákról és világi hívekről, akiket azért börtönöztek be, kínoztak meg, fosztottak meg szabadságuktól vagy vallásuk gyakorlásától, mert Krisztus tanítványai" - mondta XVI. Benedek.

A katolikus egyházfő konkrét eseteket nem említett, de nem egészen két hete egy olasz papot megkéseltek törökországi templomában, egy másik olasz papot egy török serdülő lőtt le a templomában Törökországban februárban. Szerdán hindu fundamentalisták Indiában felgyújtottak és megrongáltak 12 templomot, legalább egy személy életét vesztette.

A katolikus egyházfő szerint most is emlékeztetni kell a keresztény mártír egyedülálló tulajdonságára: az Isten, az emberek - így üldözői - iránti szeretetére.

XVI. Benedek megáldotta a római Szent Péter téren karácsony második napján, az első keresztény mártírként nyilvántartott Szent István vértanú napján az összegyűlt tömeget.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×