eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szakértő: Medvegyev a "kellemes meglepetés"

Az InfoRádió által megkérdezett Oroszország-szakértő kellemes meglepetésnek tartja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hosszú várakozás után Dmitrij Medvegyev, miniszterelnök-helyettest, a Gazprom igazgatótanácsának elnökét nevezte meg lehetséges utódjaként. Sz. Bíró Zoltán, az ELTE Ruszisztikai Tanszékének tudományos munkatársa úgy véli, a bejelentéssel eldőlni látszik az orosz elnökválasztás kimenetele.

Kellemes meglepetés Dmitrij Medvegyev személyének az előtérbe tolása - mondta az InfoRádió által megkérdezett Oroszország-szakértő azt követően, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hosszú várakozás után a Gazprom igazgatótanácsának elnökét nevezte meg lehetséges utódjaként.

Sz. Bíró Zoltán kiemelte: az év elején úgy tűnt, hogy Medvegyev lehet a legkomolyabb jelölt, de a későbbi események a másik jelölt, Szergej Ivanov esélyeit erősítette, és úgy tűnt, Medvegyev legfeljebb miniszterelnök lehet.

A jelenlegi kínálatból Medvegyev a leginkább elfogadható személy - hangsúlyozta az ELTE Ruszisztikai Tanszékének tudományos munkatársa.

Sz. Bíró Zoltán kifejtette: Medvegyev kifejezetten liberális, együttműködő, kompromisszumkész politikus, aki Putyin környezetének polgári szárnyához tartozik, titkosszolgálati kapcsolatairól nem tudni.

A demokratikus diskurzus szempontjából idegen jelenség, hogy a hivatalban lévő elnök megnevezi, kit látna szívesen utódjaként, de az oroszországi helyzetben ez nem szokatlan - mondta az Oroszország-szakértő.

Az ELTE Ruszisztikai Tanszékének tudományos munkatársa szerint ezzel eldőlni látszik a márciusi elnökválasztás kimenetele, de az még kérdéses, hogy a hatalmi elit mennyire sorakozik fel a jelölt mögött.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×