INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Halálos áldozatokat követelt az ítéletidő

InfoRádió / MTI
Hurrikán erejű szelek, viharok söpörtek végig az Egyesült Államok két északnyugati államában, Oregonban és Washingtonban; a szélsőséges időjárás eddig négy emberéletet követelt.

A két szövetségi állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett.

A vasárnap kezdődött ítéletidőben a heves szél sok fát kicsavart, a kiadós esőzések több helyen áradásokat okoztak. Számos közút járhatatlan, egyes településeken megsérült az elektromos és a kommunikációs hálózat. Oregon és Washington állam területén sok iskola és kormányhivatal kedden sem nyitott ki az esőzések és az áramkimaradások miatt.

Washington állam nyugati felében 7,5-15 centiméter eső esett, a parti őrség helikopterei 66 embert menekítettek ki az elárasztott területekről, több esetben háztetőkről gyűjtötték össze az embereket. Egyes helyeken 190 kilométeres óránkénti szélsebességet mértek.

Oregonban egy 90 éves asszony menekítés közben kapott szívrohamot, egy teherautó sofőrjét elsodorta a víz, Washingtonban egy férfi szörnyethalt, amikor rázuhant egy fa.

Az óriási mennyiségű csapadékot szállító viharfront a közép-nyugati térség felé vette útját, ahol az utóbbi napokban nagy havazások és szelek nehezítették a közlekedést.

A címlapról ajánljuk