eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Sokkoló képek az agyonlőtt újságíróról, aki elment oda, ahova senki nem akart

Nyilvánosságra hozta a The Times című brit lap azokat a felvételeket, amelyeken a Mianmarban meggyilkolt japán fotóriporter utolsó pillanatai láthatóak.

Az újságban közölt képek Rangunban készültek, amikor a rendőrség és a hadsereg alakulatai megrohanták az országot irányító katonai junta ellen tüntető tömeget. Az összecsapásban többen meghaltak, köztük egy japán újságíró.

Az első képen jól látható az aszfalton magányosan fekvő Nagai Kendzsi, ahogy a feje fölé emeli a kameráját. Egy katona áll mellette, fegyverét az újságíró felé fordítja. A második, másodpercekkel később készült képen már vagy halott, vagy haldoklik. A két képet itt nézheti meg!

Az újságíró az APF News-nak dolgozott. Kollégái szerint az volt a jelmondata, hogy "valakinek azokra a helyekre is el kell mennie, ahova senki nem akar".

Az ellenzék szerint a riportert egy mesterlövész lőhette le, talán tévedésből egy helyi lakos helyett.

Szemtanúk beszámolója szerint mintegy kétszáz rohamrendőr támadt rá az ezernyi tüntetőre a Szule-pagoda közelében, miközben azok köveket és üvegeket hajigáltak feléjük. A televízió szerint egyesek el akarták venni a biztonságiak fegyvereit, ezért tört ki a lövöldözés.

Szemtanúk szerint a rendőrök ütöttek-vertek mindenkit, akit értek. A halottakat pedig egy árokba dobták.

A halálos áldozatok hallatán az Egyesült Államok felszólította a katonai juntát, hogy szüntesse be az erőszakos fellépést.

"A burmai kormány nem akadályozhatja népe szabadságvágyát. Azonnal véget kell vetnie a békés tüntetők elleni erőszaknak" - mondta Gordon Johndroe, a Fehér Ház szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×