eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Titkos hangfelvétel: az amerikai elnök vállalta a "rossz zsaru" szerepét?

Egy titkos hangfelvétel szerint az iraki háború kirobbanása előtt Szaddam Huszein, az ország elnöke felajánlotta, hogy egymilliárd dollár ellenében kész száműzetésbe vonulni. Az amerikai elnök ekkor azonban már Bagdadba készült.

A felvétel az El Pais című spanyol napilap cikke szerint 2006 februárjában készült George Bush texasi farmján, ahol az amerikai elnök José Maria Aznar spanyol miniszterelnökkel tanácskozott.

Az újságban az olvasható, hogy George Bush ismertette Szaddam Huszein ajánlatát, amelyet az egyiptomi kormány közvetítésével tett, de hozzátette: "Március végére Bagdadban leszünk".

A bizalmas hanganyagot állítólag Spanyolország amerikai nagykövete készítette, és szó esik benne George Bush és Tony Blair brit miniszterelnök kapcsolatáról is, amikor az amerikai elnök azt mondja: "Nem bánom, ha nekem kell játszanom a rossz zsarut, ha Blair lesz a jó zsaru".

Az El Pais írása szerint a beszélgetés során George Bush megtorlással fenyegette meg azokat az államokat, amelyek nem támogatják a háború megindítását lehetővé tevő ENSZ-határozatot.

Az amerikai elnök állítólag kifejtette: az olyan országoknak, mint Angola, Chile, Kamerun és Mexikó, tudniuk kell, hogy az Egyesült Államok biztonsága forog kockán.

A Fehér Ház nem foglalt állást a felvétel hitelességét illetően, és a nemzetbiztonság szóvivő is elutasította, hogy kommentálja a spanyol lap értesüléseit.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×