eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Lengyelország nemet mondott

Lengyelország nem járul hozzá, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelői ellenőrizzék az októberben esedékes parlamenti választások tisztaságát - közölték lengyel diplomaták Bécsben.

Lengyelországban október 21-re tűzték ki az előrehozott választásokat azután, hogy az Önvédelem nevű párt kilépett a kormánykoalícióból.

A koalíción belül akkor vált élessé a vita, amikor a kormányfő több hónappal ezelőtt, bizonyítékok bemutatása nélkül korrupcióval vádolta meg, majd menesztette Andrzej Lepper mezőgazdasági minisztert, miniszterelnök-helyettest, a populista Önvédelem párt vezetőjét.

A választásokat októberben tartják, azon azonban lengyel diplomaták szerint nem vehetnek részt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelői.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×