eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Bush nem hátrálna Irakban

Az Egyesült Államok folytatja jelenlegi iraki politikáját - közölte az amerikai elnök. George Bush erről Hawaii szigetén, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés ausztráliai csúcstalálkozója után beszélt.

Az elnök - aki hétfőn villámlátogatást tett Irakban - néhány napon belül jelentést tesz a washingtoni kongresszusnak csapaterősítési stratégiájának eredményeiről, és az iraki nemzeti megbékélés állapotáról.

"Úgy térek vissza Irakból, hogy ösztönző az, amit láttam. Sok munka áll még előttünk, kétségtelenül. Eltökéltségem azonban ugyanolyan erős, mint eddig. Hiszem, hogy helyesen cselekszünk az ország biztonsága és a világ békéje érdekében" - mondta Bush.

Hétfőn és szerdán David Petraeus, az Irakban állomásozó amerikai csapatok főparancsnoka, illetve Ryan Crocker bagdadi amerikai nagykövet tárja a kongresszus elé jelentését.

Az iraki háború leállítását követelő ellenzéki Demokrata Párt vezető politikusai már nyilvánosságra hozatala előtt bírálják a bagdadi helyzetjelentést. Dianne Feinstein kaliforniai szenátor kijelentette: kételkedik abban, hogy Petraeus tábornok "független értékelést" tudna készíteni.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×