eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Könyörögnek a szülők: "Adja fel magát a fiunk gyilkosa!"

Rhys Jones szülei felszólították fiuk gyilkosát, hogy adja fel magát. A tizenegy éves gyereket múlt szerdán lőtték le Liverpoolban, miközben barátaival focizott egy kocsma előtt.

A kisfiú szülei, Melanie és Stephen Jones szerint, ha az elkövető - aki a rendőrök szerint nem sokkal lehet idősebb Rhysnál, körülbelül 13-15 éves - nem jelentkezik a rendőrségen, családtagjainak kötelessége, hogy feladják őt.

A gyászoló anya egyenesen fia gyilkosához intézte szavait, amikor azt kérte, hogy menjen be a rendőrségre, és vallja be, mit tett, hiszen ez legalább "egy kis békét" hozna a Jones családnak.

"Milyen emberek lehetnek - kérdezte az asszony később a gyilkos szüleiről. - Tudniuk kell, hogy az ő fiukról van szó. Tudniuk kell, mire készült. Vagy nem érdekli őket?"

"Én tudtam, hol van a fiam. Mindig tudtam, hol van" - tette hozzá, majd kijelentette: elsősorban a tettes szüleit hibáztatja, amiért nem tanították meg gyereküknek a határokat.

Újra megteszi?

"Ha a szüleinek lenne bármi fogalmuk a fájdalmunkról, és arról, hogy mit vesztettünk el, feladnák a fiukat. Egy nővérnek, egy nagynéninek vagy egy fiúnak tudnia kell, ki tette, vagy legalább gyanakodnia" - mondta a 41 éves Melanie Jones.

"Ez nem hozza vissza Rhyst, de azt akarjuk, hogy elkapják a gyilkost, mert hiszem, hogy újra meg fogja tenni" - kesergett az asszony, aki kérte a környékbelieket, hogy legyenek bátrak, és mondják el, ha tudnak valamit fia gyilkosáról.

"Az emberek félnek előlépni és félnek bizonyítékot szolgáltatni. Magukat és a családjukat is féltik" - magyarázta Melanie Jones, aki elmondta: elköltöznek a környékről, egyrészt, mert tartanak a bandáktól, másrészt, mert nem tudnak ott élni, ahol fiukat meggyilkolták.

Nemzeti gyász

A rendőrök nagy erőkkel keresik Rhys Jones gyilkosát, eddig azonban mindenkit elengedtek, akit az üggyel kapcsolatban őrizetbe vettek. Legutóbb hat gyanúsítottat engedtek szabadon: négyet nem vádoltak meg, kettőt pedig óvadék ellenében helyeztek szabadlábra. Korábban egy 14, két 15 és egy 18 éves fiút is óvadékkal engedtek haza.

A gyerek halála sokkolta Nagy-Britanniát. A gyilkosság helyszínén halmokban állnak az emlékezés virágai, köztük az Everton és a Blackburn labdarúgócsapatának koszorúi, és Wayne Rooney-é, aki ugyanabban a városrészben, Croxteth-ben született, ahol Rhys Jones élt 11 évet.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×