eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vallási ügy lett a focilabdákból

Délkelet-Afganisztánban felháborodást váltottak ki azok a futball-labdák, amelyeket az amerikai hadsereg helikopterekről szórt le. Khost városában mintegy százan tüntettek.

Az amerikai hadsereg a labdákat azért dobta le, hogy az afgán gyerekeknek legyen mivel játszaniuk. A katonáknak fogalmuk sem volt arról, hogy mekkora felháborodást vált majd ki a jótékonysági akció.

A labda hatszögletű cikkelyein különböző országok zászlói láthatók. A gondot a szaúdi lobogó képe váltotta ki, ugyanis azon olvasható Allah neve.

A muzulmánok nagyon érzékenyek arra, hogy Allah nevét hol és milyen körülmények között használják.

Egy afgán politikus szerint a Korán idézetének szerepeltetése egy olyan tárgyon, amelybe belerúgnak, sértés lenne a világ bármely muzulmán országában.

Az amerikai hadsereg sajnálatát fejezte ki, jelezve, örömet akartak szerezni, nem pedig megbántani a muzulmánokat.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×