eur:
394.59
usd:
354.86
bux:
0
2024. szeptember 18. szerda Diána

Rituális szertartás miatt végezték ki a 11 éves fiút?

Bár több fiatalt is letartóztattak, a liverpooli rendőrség egyelőre csak a sötétben tapogatózik a 11 éves Rhys Jones múlt heti meggyilkolása kapcsán. Az egyik elmélet szerint a kisfiúnak a rivális bandák egy hátborzongató rituáléja miatt kellett meghalnia.

A brit rendőrség továbbra is teljes erővel keresi a 11 éves Rhys Jones gyilkosát. A legfrissebb hírek szerint az egyik zártláncú utcai kamera képén látszik a feltételezhető gyilkos.

A rendőrök jelenleg azon dolgoznak, hogy használhatóvá tegyék a felvételt. Ha sikerül, az hatalmas áttörést jelenthet az egész Nagy-Britanniát megrázó ügyben, melynek során valószínűsíthetően egy liverpooli banda tagja értelmetlenül lőtte agyon a 11 éves kisfiút a múlt héten.

A rendőrség megerősítette, hogy vizsgálják a lehetséges kapcsolatot a gyilkosság és a Strand Gangnek nevezett egyik liverpooli banda volt vezetője, Liam "Smigger" Smith tavalyi halála között.

A bandavezér nem akárki volt Liverpool Norris Green negyedében: tavalyi temetésének idején gyakorlatilag az összes környékbeli bolt és pub bezárt, az általános iskolás gyerekeket pedig nem engedték ki az iskolaudvarra.

A járdákon símaszkos fiatalok randalíroztak Liam Smith-t éltető és gyászoló feliratú pólókban. A 19 éves fiút egy rivális banda gyilkolta meg azon a környéken, ahol a 11 éves Rhys Jonest is lelőtték a múlt héten. Az alábbi szentimentálisnak szánt videó ne tévesszen meg senkit.

Csakúgy, mint a legtöbb hasonló banda, Liverpool két legnagyobb rivális gengsztercsapata is előszeretettel használja a YouTube-ot arra, hogy kérkedjen a birtokában lévő fegyverekkel és eldicsekedjen "hőstetteivel".

A bandák közötti háború egyelőre ismeretlen okokból tort ki 2004 nyarán. Azóta legkevesebb 17 esetben tört ki lövöldözés a rivális csoportok tagjai között, további hetven alkalommal pedig házakat, illetve autókat rongáltak meg.


A rendőrség most attól tart, hogy az öncélú erőszaknak esett áldozatul Rhys Jones is. A bandáknak ugyanis szokása, hogy egymás területén kezdenek öncélú lövöldözésbe, erejüket és hatalmukat fitogtatandó.

A fegyveres bandaharc természetesen nem csak Liverpoolban éli virágkorát Nagy-Britanniában. Az egyik legkegyetlenebb csoport a dél-londoni Brixtonban székelő Poverty Driven Children (PDC), azaz a szegénység miatt bűnöző gyerekek bandája.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×