eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fapados járatokat indít a Vatikán

Chartergépeket indít a Vatikán különböző zarándokhelyekre. A cél az, hogy a hívők könnyen, gyorsan és olcsón eljussanak a katolikus szent helyekre. Az első gép hétfőn szállt föl Rómából, célállomása a franciaországi Lourdes volt.

Fapados charterjáratokat indít a Vatikán. A Szentszék ezzel akarja megkönnyíteni a zarándokoknak, hogy eljuthassanak a szent helyekre. Az első gép hétfőn indult. Rómából szállt föl a kisrepülő, és a franciaországi Lourdes-ban szállt le.

Ez a világ egyik legfontosabb Mária-kegyhelye. A Vatikán nem vásárolt külön repülőket, hanem az olasz posta gépeit használja.

Kettőt máris a Vatikán színeire festettek: sárga- és fehér színben pompázik a repülő. A belsejét bibliai idézetekkel díszítették.

A Vatikánnak nincs külön repülőtere - hiszen alig pár száz négyzetméter az alapterülete -, mindössze egy helikopter-leszállóval rendelkezik. A Szentszék a római légikikötőt használja.

Arra számítanak, hogy az első évben legalább 150 ezer zarándok veszi igénybe az új lehetőséget.

A tervek szerint francia, lengyel, spanyol, és közel-keleti kegyhelyekre repülnek majd, de a tervek szerint néhány mexikói úti célt is felvesznek majd a listájukra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×