eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Titkolózás az akasztott emberek ügyében

Japánban felakasztottak három halálraítéltet. A kivégzésekről a japán igazságügyi minisztérium számolt be.

A gyakorlatnak megfelelően a tárca nem közölte sem a kivégzettek nevét, sem pedig azt, hogy milyen bűncselekmény elkövetése miatt ítélték el őket.

A Kyodo japán hírügynökség jelentése szerint egy 60, egy 63 és egy 69 éves férfiról van szó, akiket az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet információi szerint gyilkosságért ítéltek el. Kettőt közülük rablás bűntettében is bűnösnek találtak.

Tavaly karácsonykor négy, idén áprilisban újabb három halálbüntetést hajtottak végre a távol-keleti szigetországban; így most tízre emelkedett az elmúlt nyolc hónapban végrehajtott halálos ítéletek száma.

A feltételezések szerint jelenleg száz körül lehet a halálraítéltek száma Japánban. A tokiói kormányt rendszeres bírálják a jogvédők a kivégzések körüli titkolózás miatt.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×