eur:
390.72
usd:
364.15
bux:
68408.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Új pártba tömörül a jobbközép ellenzék Olaszországban?

A Szabadság Pártja néven új pártot készül alapítani Silvio Berlusconi olasz ellenzéki vezető, hogy egy tető alá hozza az egész jobbközép tábort - jelentette a La Repubblica című olasz lap.

Már hivatalosan be is jegyezték az új politikai alakulat nevét és jelképét - írta az újság, hozzátéve, hogy előreláthatólag Michela Brambilla, Berlusconi Hajrá Olaszország pártjának 39 éves politikusnője lesz az új párt vezetője főtitkári rangban.

Megfigyelők szerint a pártalapításnak az a célja, hogy erősítse a jobbközép szövetség összetartását, és javítsa kormányra kerülésének esélyeit.

Az új párt a Valle d'Aosta régió Courmayeur településén tartandó helyhatósági választásokon, novemberben méretheti meg magát először - mondta újságíróknak Berlusconi.

A dúsgazdag üzletember-politikus előzőleg napokon át "merő képzelgésnek" nevezte az új párt alapításáról szóló híreszteléseket.

A jobbközép ellenzék vezetője, Berlusconi a Hajrá Olaszországból (Forza Italia), a Nemzeti Szövetségből, az Északi Ligából és néhány más kisebb pártból álló pártszövetség élén áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×