eur:
390.7
usd:
364.13
bux:
68189.36
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Politikai botrány lehet a sztriptíz bár felkereséséből

Az ausztrál ellenzék vezetője szerint a kormány szivárogtatta ki, hogy négy évvel ezelőtt ellátogatott egy new york-i sztriptíz bárba. Kevin Rudd makulátlan imázsán folt esett ugyan, de ettől még megnyerheti a választásokat.

A történet feltárása közben az egyik ausztrál lap felidézte, hogy három hónappal ezelőtt a külügyminiszter gúnyosan azt mondta Kevin Ruddnak: "mindent tudunk, amit ön és Col Allen csinált New York-ban".

Az ausztrál baloldal vezetője 2003-ban árnyék-külügyminiszterként Col Allen, a New York Post című lap szerkesztőjének meghívására ment el egyik párttársával együtt az egyik éjszakai bárba az amerikai nagyvárosban. Kevin Rudd azt állítja, hogy nem emlékszik semmire, annyira részeg volt.

Az idei választások esélyesének számító politikustól megkérdezték, hogy szerinte a kormány akarja-e lejáratni. Kevin Rudd sejtelmesen annyit mondott: "ezt a kérdést a kormánynak kellene feltenni, mert csak a kabinet tagjai tudnak válaszolni".

John Howard miniszterelnök azzal hárította el a választ, hogy az eredeti történetet feltáró újságcikk szerzőjétől kell érdeklődni a forrásai felől, egyébként pedig nem kívánta kommentálni a történetet.

Inkább bevallják

Az ausztrál közvéleményt nem nagyon érdekli, hogy egy politikus hányszor rúgott be, vagy ment el éjszakai bárba, de az érintettek az újabb leleplezések megelőzése érdekében egymás után deklarálják, hogy bizony velük is előfordult ilyesmi, persze csak fiatal korukban, még házasságuk előtt. Kevin Rudd például azt állítja, hogy a new york-i esetet leszámítva csak egyszer rúgott be komolyabban, a 35. születésnapján.

Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a történet nyilvánosságra kerülése segítségére lesz a választásokon, mert a közvélemény-kutatások szerint az emberek többsége támogatja őt és a politikáját, de tudálékosnak tartják a hithű keresztény politikust.

A zöld párt vezetője tágabb kontextusba helyezte a történetet: "Négy évvel ezelőtt Kevin Rudd berúgott és elment egy sztriptíz bárba. Négy évvel ezelőtt John Howard józanon belevitte Ausztráliát az iraki háborúba. Szerintem a választók el tudják dönteni, melyik okozott több kárt."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×