eur:
390.72
usd:
364.6
bux:
68280.68
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kínos malőr a német kancellár budapesti látogatásán - német lapszemle

A német sajtó fényképes riportokban számol be Angela Merkel keddi budapesti látogatásáról. A Frankfurter Rundschau című lap a felvételt szinte bizonyítékként közli, hogy a kancellár mögött látható német lobogót - feltehetően tévedésből - fordítva vonták fel a magyar fővárosban.

Meglehetősen kínos malőr kísérte Angela Merkel német kancellár keddi, budapesti látogatását - állítják a német lapok. A Frankfurter Rundschau című német lap ugyanis arról számol be, hogy a magyar Parlamentben tévedésből fordítva vonták fel a német zászlót, mi több, erről fényképet is közölt.

A müncheni Süddeutsche Zeitung fotóriportere a kancellárt és a magyar miniszterelnököt a Szent Korona megtekintésekor kapta lencsevégre. A felvétel Angela Merkel a koszovói válságban Magyarországhoz fordul tanácsért című cikket egészíti ki.

A Süddeutsche Zeitung közel féloldalas írásában azt hangsúlyozza, hogy a kancellár a budapesti kormányt szakértőnek tekinti a Balkán térségében kialakult problémák megoldásában.

A lap szerint az Európai Unió csak akkor maradhat cselekvőképes, ha rendet tart a saját háza táján és a Balkán nyugati fele is ide tartozik.

Hasonló szellemben fogalmaz a Die Welt cikkírója is, amikor rámutat arra, hogy Magyarország földrajzi helyzetéből kifolyólag hasznos tapasztalatokkal rendelkezik a Balkán nyugati térségét illetően és ezt most a kancellár is megpróbálja Európa javára fordítani.

A Die Welt szerint Angela Merkel elismerte, hogy Magyarország ezen a téren mindig is megbízható partnernek bizonyult.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung címoldalán foglalkozik a kancellár keddi budapesti útjával. A Merkel nem szán közvetítő szerepet Magyarországnak című cikkből kiderül, hogy a kancellár hasznosnak tekinti a Balkánnal kapcsolatos magyar tapasztalatokat, de - ellentétben Gyurcsány Ferenc indítványával, - nem tartja célszerűnek egyetlen állam önálló közvetítését sem a koszovói válság megoldásában.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung idézte Angela Merkelt, aki elismeréssel méltatta Magyarország magatartását Németország uniós elnöksége idején.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×