eur:
391.3
usd:
366.73
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Bekeményítettek a pizzériák: "nemet mondunk a maffiának"

A múlt heti duisburgi maffia-gyilkosság után erősen visszaesett a németországi olasz éttermek forgalma. A németországi olasz vendéglátók szervezete most akciót kezdett jó hírnevük helyreállítására. Közben egyre több bejelentés érkezik a rendőrséghez, ami segítséget nyújthat a gyilkosság hátterének felderítéséhez.

Németországban közel 13 ezer olasz vendéglő működik, és egyre több van belőlük, ami arról tanúskodik, hogy a németek szeretik az olasz kosztot.

A múlt héten Duisburgban a Da Bruno nevű étterem közelében elkövetett fegyveres támadás, amely hat olasz életét követelte, ismét ráirányította a maffiára a figyelmet.

Nemet mondanak a maffiának

A vendégek egy része pedig elmaradt az olasz éttermekből. Eddig legkevesebb 30 százalékkal esett vissza a pizzériák és ristoranték forgalma.

Az olasz vendéglátók ezért akciót kezdtek, amelynek zászlajára "nemet mondunk a maffiának" jelszót írták.

Nyilatkozatot tettek közé a sajtóban, leszögezve, hogy a 600 ezer Németországban élő olasz becsületes polgár, aki elítéli a bűnszövetkezetek erőszakos cselekményeit.

Leszögezték azt is, hogy azonnal jelentik a német hatóságoknak, ha törvénytelenségről értesülnek. A hatszoros duisburgi gyilkossággal kapcsolatban egyébként eddig 250 értesülés érkezett a német rendőrséghez.

Egy nő lehetett az egyik gyilkos

A hatóság részben a bejelentések alapján megállapította, hogy a Da Bruno nevű étteremből gépkocsin távozó személyek nem is tudtak védekezni, olyan gyorsan érte őket a fegyveres támadás.

Időközben kiderült az is, hogy legkevesebb ketten, köztük feltehetően egy nő, lőtte le a hat olasz férfit.

A német belügyi szervek hangsúlyozták, hogy nincs ok az aggodalomra az olasz maffia németországi tevékenységének felerősödése miatt, de elismerték, hogy az elmúlt években figyelmüket nem annyira a szervezett bűnözés, hanem elsősorban a nemzetközi terrorizmus leküzdésére összpontosították.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×