eur:
394.54
usd:
354.73
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Profi net- és mobilhasználók a legkisebbek is

Négy kilencéves gyermek közül háromnak saját mobiltelefonja van az Európai Unióban - derül ki egy Eurobarométer-felmérésből. A BruxInfo szakértője az InfoRádiónak elmondta: az általános iskolás korú gyermekek elsősorban az online játékok miatt szörföznek az Interneten, és csak az ötödik helyen jelölték meg az információszerzést.

A fiatalok már nagyon korán használni kezdik az internetet és a mobiltelefont, és meglepően tisztában vannak a kommunikációs technológiák használatának kockázataival - mondta az InfoRádiónak a BruxInfo szakértője.

Gyévai Zoltán közölte: egy magyarországi felmérésből kiderül, hogy a legtöbb 9-14 éves fiatal otthon, a családban tanulta meg használni az internetet, míg más országokban a gyerekek az iskolában ismerkednek meg a világhálóval.

Ebből a korosztályból a legtöbben az online játékok miatt interneteznek, a második legnépszerűbb a barátokkal való beszélgetés - ez főleg a 12-14 éves lányokra jellemző.

A harmadik leggyakoribb alkalmazás a zene-, fim- és videóletöltés, majd következik az e-mailezés. Az információkeresés viszonylag hátul szerepel - tette hozzá az elemző.

A 9-10 éves gyerekek közül négyből háromnak van saját mobiltelefonja az Európai Unióban, a 12-14 éveseknél ez az arány még nagyobb: tízből kilenc rendelkezik saját készülékkel - mondta Gyévai Zoltán.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×