eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Tovább pusztítanak az erdőtüzek Dél-Európában

Tovább pusztítanak az erdőtüzek Dél-Európában, főleg Macedóniában, de Görögországban, Olaszországban, Szerbiában, Romániában és a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken is a szombati jelentések szerint.

Macedóniában a tűzoltók legalább 30 helyen küzdöttek szombaton erdőtűzzel, leginkább a fővárostól, Szkopjétól 50 kilométerrel nyugatra lévő Tetovo és a 70 kilométerre lévő Gostivar városok környékén.

Segítségképpen Németországból, Szlovéniából és Törökországból érkezett összesen hat tűzoltó helikopter a balkáni országba, és repülőgépek is várhatók Törökországból, Norvégiából és Oroszországból. Branko Crvenkovszki macedón elnök hazája nevében segítséget kért szerb kollégájától, Boris Tadictól, mivel Szerbiában már viszonylag kevés tűz ég a hőség ellenére, s szombaton már egyetlen egy újabb esetet sem jelentettek.

Görögországban az ország északnyugati részén öt helyen pusztítanak a lángok, és összesen mintegy hatvan jármű, négy helikopter és négy repülőgép vesz részt az oltásban. Szombat délután jeleztek egy hatodik tüzet is, az Athéntól délre fekvő Szalamína szigetén, ahová három repülőgépet és egy helikoptert küldtek a hatóságok. A Peloponnészosz-félsziget nyugati részén korábban pusztító jelentős tüzet már csaknem teljesen eloltották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×