eur:
391.19
usd:
365.43
bux:
68030.68
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szlovák civilek álltak ki Malina Hedvig mellett

Komoly fenntartásai vannak egy szlovák civil szervezetnek a Malina Hedvig ügyében eljáró rendőrségi szervek pártatlanságát illetően.Több neves személyiség felhívásban követeli a rendőrség pártatlanságát.

Zuzana Wienk, a Fair Play elnöke a felhívás közzététele után azt mondta, hogy az utóbbi hetekben több lap számos tényt közölt a nyomozás potenciális hibáiról, amelyek megakadályozhatják a teljes igazság feltárását Malina Hedvig ügyében.

Sajnos sem a rendőrség, sem pedig az ügyészség nem válaszolt ezekre a felvetésekre, holott kötelességük lenne szakszerű magyarázatot adni, és újra megvizsgálni, vajon az eljárás során nem történt-e manipuláció, vagy olyan súlyos szakmai mulasztás, amely Malina Hedvignek ártana, esetleg meggátolhatná az ügy megnyugtató lezárását - olvasható a felhivásban.

A dokumentum aláírói - köztük Martin Bútora neves szociológus, Szlovákia volt washingtoni nagykövete, Egon Gál filozófus, Jozef Hasto pszichiáter, Daniel Pastircák hitszónok - felhívják a figyelmet arra is, hogy ha ebben az ügyben nem győz az igazság, akkor ezután a bűnüldöző szervek mulasztásai miatt bárki veszélybe kerülhet.

A felhívás megfogalmazói szerint az emlitett szerveknek akkor is reagálniuk kellene a sajtóban közölt új információkra, ha hivatalosan már lezárult a nyitrai diáklány megverése ügyében indított eljárás.

Erik Tomás, a szlovák belügyminisztérium szóvivője a felhivásra reágálva leszögezte, hogy mind a rendőrség, mind az ügyészség a jogszabályokkal összhangban, pártatlanul és szakszerúen cselekszik az ügyben.

Szerinte a nyomozóknak nem az a feladata, hogy a lapok bulvár jellegű találgatásaira válaszoljanak, hanem az, hogy egyértelmű bizonyítékokat gyűjtsenek, és jelenleg ezen dolgoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 09:43
×
×
×
×