eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Hiába szavaznak a demokraták, Bush hajthatatlan

A Fehér Ház által kilátásba helyezett vétót figyelmen kívül hagyva az amerikai képviselőház megszavazta azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében áprilisig ki kell vonni az amerikai csapatokat Irakból.

A demokrata többségű képviselőház 223-201 arányban fogadta el a törvényjavaslatot. A törvénytervezetet négy republikánus is támogatta, tíz demokrata párti képviselő pedig ellene szavazott.

A törvény szerint a jogszabály hatályba lépésétől számított 120 napon belül meg kell kezdeni és áprilisig be kell fejezni az Irakban állomásozó mintegy 160 ezer amerikai katonai kivonását.

A szenátusban is vita folyik az amerikai csapatok kivonásáról szóló jogszabálytervezetről. Ez utóbbi szerint 2008 áprilisáig kellene befejezni a katonák kivonását Irakból.

A képviselőház idén most harmadszor szavazott meg törvényt a csapatkivonásról. Az előző két törvény a szenátusi szavazáson, illetve George Bush elnök vétója miatt hiúsult meg.

George Bush kilátásba helyezte, hogy újra megvétóz minden olyan törvénytervezetet, amely az amerikai katonák Irakból való sürgős hazahívását írná elő.

Az amerikai elnök azután beszélt erről, hogy Fehér Ház a kongresszusnak szánt jelentésben elismerte: a közép-keleti országban elért haladás "elégtelen".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

Tavaly év végén a hazai lakásállomány elérte a 4,6 milliót, melynek közel harmada (32 százaléka) Budapesten és Pest megyében található. A lakásszám területi eloszlása mellett azonban azok tulajdonviszonyai között is nagy eltéréseket láthatunk. Bár Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakásban élők aránya, egyes településeken és fővárosi kerületekben ez a holland vagy a francia arányokat idézi, miközben sok helyen a településen élők 100 százaléka saját lakásban él. Hogy ezen a téren mi jellemzi az országot nemzetközi viszonylatban és mekkorák az országon belüli különbségek, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×