eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Sokáig faggatták, de nem tartóztatták le a gyerekrablás gyanúsítottját

Nyolc órán át faggatták a rendőrök azt a férfit, aki máig az egyetlen megnevezett gyanúsított a négyéves brit kislány, Madeleine McCann elrablásának ügyében. Bár Robert Muratot nem tartóztatták le, a rendőrök továbbra is úgy vélik, köze van a gyerek eltűnéséhez.

A férfit ugyan elengedték, a rendőrök azonban figyelmeztették: még mindig gyanúsítottként tartják számon, és időről időre kötelessége jelentkezni a hatóságoknál.

Robert Murat egyik barátja elmondta: tudták, hogy a férfit ismét "előveszik" a rendőrök, de remélik, hogy hamarosan lekerül a gyanúsítottak listájáról.

"Nincs ellene semmi bizonyítékuk, ha lenne ilyesmi, mostanra nyilvánosságra hozták volna" - tette hozzá Tuck Price.

Madeleine McCann május 3-án tűnt el egy portugáliai nyaralóhelyről: elrablója az ágyából ragadta el a gyereket.

A kislányt és ikertestvéreit szüleik magukra hagyták, vacsorázni voltak, de félóránként vissza-visszamentek az apartmanba ellenőrizni a kicsiket. Madeleine eltűnését az édesanyja fedezte fel.

Hamar gyanússá vált

Robert Murat neve tizenegy nappal később merült fel először: egy újságírónak vált gyanússá a 44 éves brit férfi viselkedése, aki többször is felajánlotta segítségét a nyomozáshoz, dokumentumokat fordított és tájékoztatta a riportereket.

A férfi tagadja, hogy bármi köze lenne Madeleine McCann eltűnéséhez. Azt állítja, hogy édesanyjával vacsoráztak annak villájában, amikor a kislányt elrabolták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×