eur:
389.51
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egy helyben topog a kémgyilkosság nyomozása

Oroszország nem adja ki Nagy-Britanniának Andrej Lugovoj orosz üzletembert, a Litvinyenko-gyilkosság gyanúsítottját - jelentette be a moszkvai főügyészség. A döntésről már szerdán értesítették a brit külügyminisztériumot.

Nagy-Britanniában május végén emeltek vádat Andrej Lugovoj ellen; a gyanú szerint a volt orosz titkosügynök a felelős Alekszandr Litvinyenko haláláért.

Andrej Lugovoj közölte: bízik az orosz igazságszolgáltatás pártatlanságában, a brit eljárással szemben azonban fenntartásai vannak.

Alekszandr Litvinyenko - aki szintén az orosz titkosszolgálatok munkatársa volt - november 23-án halt meg Londonban, miután radioaktív polónium-izotóppal mérgezték meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×