eur:
390.66
usd:
364.19
bux:
68180.34
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A kamerák előtt történt a kegyetlen gyilkosság

Felvették a csádi elnök fiának csuklyás gyilkosait annak a föld alatti parkolónak a kamerái, ahol a holttestet megtalálták.

Brahim Deby holttestét autójában találták meg, közel párizsi otthonához. A halottkém szerint a fiatalember megfulladt, amit valószínűleg a tűzoltókészülékből nyelt por okozott.

Az illetékes ügyészi hivatal nem kívánta kommentálni a videofelvételről szóló híreket, mondván: még folyik a nyomozás.

A Le Monde értesülései szerint a felvételen néhány csuklyás férfi látható, ahogy megtámadja Deby-t, amikor az behajt a garázsba.

A lap úgy tudja, hogy a csádi elnök fiával egy nő volt, őt azonban még nem találták meg.

A feltételezések szerint a jelenlegi csádi elnök, Idriss Deby most meggyilkolt fiát szemelte ki utódjának. Ez a választása igen népszerűtlen volt még saját családjában is, mivel sokan alkalmatlannak találták Brahimot az államfői posztra.

Az elnök tavaly júniusban menesztette addigi tanácsadói állásából fiát, miután az akkor 27 éves Brahimot illegális fegyverviselésért és drog birtoklásáért egy franciaországi diszkóban letartóztatták, majd hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×