eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

A milliárdos kém rejtélyes halála

Londonban halva találtak Ashraf Marwan egyiptomi milliárdost. A férfi korábban igencsak féltette az életét, miután kiderült róla, hogy kémkedett az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak. A férfi halálának körülményei a rendőrség szerint meglehetősen gyanúsak.

Ashraf Marwan, az egykori egyiptomi elnök, Gamal Abdel Nasszer vejének halálát a rendőrség nem egy egyszerű halálesetként kezeli. A Chelsea futballcsapat egykori részvényese ugyanis a barátai szerint három éve retteg, amióta a sajtó megszellőztette, hogy 1973-ban, a jom kipuri háború alatt az izraeli titkosszolgálatnak kémkedett.

London arab lakossága körében azonnal elterjedtek a halálának körülményeiről szóló pletykák. A halálhírére minden bizonnyal különös figyelmet fordítanak a brit főváros leggazdagabbjai, valamint a közel-kelet lakossága.

Ha kiderül, hogy meggyilkolták, akkor az ügyet minden bizonnyal úgy kezelik majd, mint a Litvinyenko-gyilkosságot.

Kettős ügynök volt?

A 63 éves férfiról máig sokan azt hiszik, hogy kettős ügynök volt. A férfi azonban tagadta, hogy valaha is dolgozott volna titkosszolgálatoknak.

Az egyiptomi születésű Ashraf Marwan a '60-as években vette el Nasszer lányát. Két fiuk van. Számos pletyka él arról, hogy vagyonát mivel alapozta meg, sokak szerint fegyverkereskedelemmel. A férfinak a világ számos pontján van háza, ennek ellenére úgy döntött, hogy Londonban telepedik le.

Ashraf Marwan jó kapcsolatot ápolt a Chelsea egykori vezetőjével, Ken Bates-szel, és sokak szerint baráti viszonyt ápol a szintén egyiptomi származású milliárdossal, Mohames Al Fayeddel, a Harrod's áruház tulajdonosával.

Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×